1 av 2
Arenan i Sandviken är snart klar och då stundar invigning med kommunens stora artister Tomas Ledin och Malena Ernman. Foto: Therese Jacobson SR Gävleborg
2 av 2
Malena Ernman. Foto: Claudio Bresciani
Sandviken

Ernman och Ledin inviger nya arenan

30:e maj invigs Sveriges största multiarena – Göransson Arena i Sandviken. Och på måndagen avslöjades vilka artister som kommer att stå för underhållningen – två stjärnor med rötterna i Sandviken, nämligen Tomas Ledin och Malena Ernman.

Maya Olsson är VD för Göransson Arena och säger så här om valet:

– Grundtanken har varit att det ska vara folkligt och festligt. Vi har subventionerat priserna till hundra kronor för invigningen för att så många som möjligt ska ta del av det historiska ögonblicket.

Var Tomas Ledin och Malena Ernman förstavalen?
– Ja. De är Sandvikenpersonligheter båda två så det ska bli spännande att se vad de kommer upp med.
Pop blandat med opera
Popikonen Tomas Ledin och operasångerskan Malena Ernman kommer att ackompanjeras av Sandviken Big Band och Sandvikens orkesterförening. Detta under ledning av Anders Berglund, som tror att Göransson Arena kommer att fungera ypperligt som konsertlokal.

Nästan som utomhus
– Det är jag övertygad om, storleken är så gigantisk så det är nästan som att vara utomhus. Jag tror att det finns alla förutsättningar för att det ska bli jättebra.

Maria Sundell
maria.sundell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista