Hudiksvall

Norska böter för Hudiksvallstraktor

Lennart Högberg i Fiskeby i Hudiksvall blev förvånad när han häromdagen fick en räkning från Norge på 20 kronor. Enligt räkningen hade han struntat i att betala en vägavgift i Oslo.

När Lennart Högberg sprättade upp brevet innehöll det en räkning från ett företag som påstod att Lennart inte betalat en vägavgift på 20 kronor när han hade varit med sitt fordon i Oslo. Regestreringsnummret som företaget uppgav stämde med den traktor som Lennart Högberg har.

Om han inte betalade räkningen skulle det bli en tilläggsavgift på 300 kronor. Det fordon han skulle ha kört var ett fordon med registreringsnumret ASA 507.

– Det har ju hänt att jag kört in till Hudiksvall med traktorn någon gång när frugan har bilen. Men jag har inte kört omkring i Oslo med min traktor, säger Lennart Högberg.

Efter kontakt med det norska företag som skickat fakturan stod det klart att Lennart var oskyldig. Det fordon som smitit från avgifter var en Mercedes.

– Då sade de att jag skulle riva räkningen, säger han.

Joacim Lindwall
joacim.lindwall@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista