Norgehistoria 2

Även Tage fick böter på sin traktor i Oslo - trots han inte varit där

Även Tage Hansson från Bollnäs har fått räkningar från Norge. Han misstänker att registreringsskyltarna kan blandas ihop med finska skyltar.

Så här skriver Tage:

Hej!

För några år sedan fick jag också två fakturor på tillsammans 600 eller om det var 900 kr för att jag ”olovandes hade passerat en vägtunnel”, flera gånger samma natt någonstans sydväst om Oslo och det var ju också en gammal traktor som jag bara har varit till Bollnäs med. Då ringde jag först polisen för att få lite hjälp i en knepig fråga men efter min förklaring hur det förhöll sig tyckte damen jag samtalade med att jag kunde slänga räkningen. Men sedan ringde jag upp ett telenummer som stod på räkningen och där fick jag kontakt med en trevlig norsk dam. Och när hon hörde hur det förhöll sig så makulerade hon räkningen, vi samtalade då om registreringsnumret och hon tittade på ett foto som visade skyllten och där fanns en punkt mellan siffor och bokstäver så i detta fallet var det säkert en Finsk bil.

Mvh

Tage Hansson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista