Eva Olsson, Leif Eriksson och Joakim Lundberg ser fram emot årets sommarkvällar i Gävle. Foto: Linnea Ericsson SR Gävleborg
Gävle

Alcazar på Sommarkväll i Gävle

Det blir en fortsättning på de populära sommarkvällarna i Gävle. Kända artister och lokala förmågor ska samsas om scenen på Slottstorget och publiken engageras i allsång. På onsdagen släpptes också en av fyra huvudartister - melodifestivalaktuella Alcazar.

– Konceptet från förra året och året innan kommer att vara kvar - barntimme, talangjakt, lite underhållning med allsång eller liknande och sedan en artist på slutet som en huvudakt, säger projektledaren Joakim Lundberg.

Lokala talanger
Just artistprojektet och den direktsända timmen från torget görs möjligt på grund av Radio Gävleborg. Leif Eriksson är kanalchef och ser det här som en möjlighet att finna lokala talanger.

– Vi vill hjälpa dem och det här är ett evenemang som är helt gratis så det finns inga kommersiella intressen och det passar oss bra, säger Leif Eriksson.

Eva Olsson representerar Gävle Centrumsamverkan och hon är övertygad om att årets sommarkvällar kommer att överträffa 2008 års upplaga.

– Jag tror att det blir mer och större och att många kommer hit utifrån. Tillsammans tror jag att vi kan göra det här hur bra och hur stort som helst, säger Eva Olsson.

Alcazar uppträder
Det blir alltså fyra huvudartister och ett av namnen släpptes på onsdagen.

– Idag har vi avslöjat att det är Alcazar som kommer att spela. Vi hade tur och bokade dem innan helgen och som av en händelse råkade de vinna första deltävlingen i melodifestivalen, säger Joakim Lundberg.

Hur många gånger röstade du?

– Det vill jag inte avslöja i radion, säger Joakim och skrattar.

Men för Radio Gävleborgs kanalchef Leif Eriksson är det inte uppträdandena som är det starkaste minnet från förra årets sommarkvällar.

– För mig är det när man tittar ut över människohavet med kanske 10 000 människor och det är alla åldrar, minst tre generationer. Här har Gävle kommun och vi andra dragit igång någonting som jag tror är väldigt unikt, säger Leif Eriksson.

Linnea Ericsson
linnea.ericsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".