Ishockey

Storbråk efter Brynäs-match

Brynäs vann på torsdags-kvällen mot Linköping med 6-1 och bröt därmed sin förlustsvit.  Men det som kom att dominera matchen var det bråk som utbröt i slutet av matchen.

Två mål inom loppet av tio sekunder i numerärt underläge hjälpte Brynäs att bryta sin förlusttrend. Brynäs vann 6-1 hemma mot Linköping.

Matchen avslutades med en vänsterkrok från Linköpings Andreas Jämtin på Brynäs sportchef Michael Sundlöv.

Utvisningarna blev synnerligen avgörande när Brynäs lyckades sätta stopp för sin förlusttrend. I början av andra perioden drog Linköpings Ivan Majesky på sig en utvisning efter avblåsning som måste konkurrera om titeln ”säsongens mest onödiga”, en crosschecking i ryggen på en hemmaspelare.

Det tog fyra sekunder innan Lars Jonsson dundrade in 2-0 för Brynäs från blå linjen.

-Lite flyt, skottet var hårt men styrde på Niklas Perssons benskydd. Vi hade snackat mycket om att ta mycket avslut i numerära överläge så det var skönt att få utdelning, säger Jonsson.

Två snabba i box-play
Ett par minuter senare fick hemmalagets Jonathan Granström sätta sig på botbänken. Då gjorde debuterande LHC-målvakten Mika Noronen en riktig tavla bakom eget mål; fick inte riktig träff på pucken utan frispelade Brynäs Stephen Dixon som fick öppet mål, 3-0.

Tio sekunder senare bröt Andreas Dackell en LHC-passning i mittzon, fick friläge och satte säkert 4-0.

-Jag fanns på vår blålinje vid båda målen och fattade knappt att det var sant. Jag har aldrig tidigare varit med om något liknande, det avgjorde matchen och vi kunde för en gångs skull komma ut till sista perioden med en klar ledning, säger Lars Jonsson.

Linköping hade en stark period efter 4-0, gjorde ett mål men kom inte närmare. Slutperioden blev dyster för östgötarna. Jaroslav Hlinka tvingades utgå sedan han träffats i munnen av ett skott från lagkompisen Andreas Pihl. Det kostade Hlinka tre tänder.

Blåtira väntar
Linköpings Andreas Jämtin drog på sig matchstraff i slutsekunderna efter en slashing och i korridoren på väg till omklädningsrummet gav han Brynäs sportchef Michael Sundlöv en vänsterkrok.

-Han tyckte väl att jag stod i vägen, säger Sundlöv. Jag frågade honom om han behövde mer plats och då small det, jag kanske får ett blått öga.

Sundlöv har dock ingen avsikt att dra ärendet vidare.

-Nej, jag har varit med om värre, även om jag tyckte det var onödigt. Han hade väl 700 i puls när han kom av isen så det var väl lite stridens hetta, fortsatte han.

Sune Karlsson/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".