ishockey

Sundlöv och Pettersson avstängda

Brynäs sportchef Michael Sundlöv och klubbens materialförvaltare Mattias Pettersson stängs av efter torsdagkvällens hockeybråk. Även Linköpings Andreas Jämtin stängs av.

Linköpingspelaren Andreas Jämtin stängs av från matchen mot Timrå på lördag.

Även Brynäs sportchef Michael Sundlöv och klubbens materialförvaltare Mattias Pettersson stängs av under den utredning som ishockeyförbundets disciplinämnd just har inlett.

Detta för att reda ut vad som egentligen hände i Gävle i torsdags, alldeles i slutskedet av matchen mellan Brynäs och Linköping.

Tumult uppstod i spelargången sen Jämtin fått matchstraff – Sundlöv hävdar att han blev nedslagen av Andreas Jämtin, som i sin tur hävdar att Pettersson slog honom blodig.

All tre har på fredagen anmälts till diciplinnämnden som på måndag eftermiddag meddelar sin dom. Fram till dess är alla tre avstängda.

Jonas Enarson, Radiosporten
jonas.enarson@sr.se

 

Sent på fredag eftermiddag skickade Brynäs ut följande text om händelserna på torsdagkvällen.

Med bakgrund av de spekulationer och uttalanden som gjorts i samband med den händelse under matchen Brynäs IF – Linköpings HC, där ett bråk uppstod mellan Brynäs IF:s sportchef Michael Sundlöv, Brynäs IF:s  materialförvaltare Mattias Pettersson och Linköping HC:s spelare Andreas Jämtin, vill Brynäs klargöra sin syn på händelseförloppet.

Efter det att Linköping HC:s Andreas Jämtin fått matchstraff blir han direkt visad av isen ut i spelargången som leder ner mot omklädningsrummen. I spelargången står Brynäs IF:s sportchef Michael Sundlöv. Sundlöv och Jämtin stöter ihop, och Michael Sundlöv knuffar till Jämtin, samtidigt som han kommenterar dennes matchstraff. Andreas Jämtin slår då till Michael Sundlöv i ansiktet så att han faller till marken. Ett tumult uppstår och ett par funktionärer tillika vittnen försöker att avstyra bråket. På platsen finns också Brynäs IF:s materialförvaltare Mattias Pettersson. Mattias Pettersson uppfattar situationen som att Andreas Jämtin ytterligare en gång skall slå Michael Sundlöv och slår därför ett slag mot Andreas Jämtin. Efter detta avstyrs bråket.

Brynäs sportchef Michael Sundlöv har idag ett blått öga till följd av attacken. Både Michael Sundlöv och Mattias Pettersson beklagar och ber om ursäkt för sitt agerande och inväntar nu disciplinnämndens utslag. Till dess att disciplinnämndens utredning är avslutad är Michael Sundlöv och Mattias Pettersson avstängda från allt spel av Svenska Ishockeyförbundet.

Brynäs IF kommer inte vidare kommentera frågan innan disciplinnämndens utslag har kommit.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".