Daniel Widing (till höger) var mannen bakom Brynäs viktiga seger i Ängelholm med två mål. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix
Ishockey

Widing bakom Brynässeger

Brynäs tog en mycket viktig seger borta mot Rögle på lördagseftermiddagen. 1-4 slutade matchn där Daniel Widing gjorde vå av målen.

Brynäs seglar i medvind nu. Laget spelade smart, packade ihop laget i mittzon och satsade på kontringar i bortamatchen mot Rögle.

– Vi är tillbaka till det spel vi hade i höstas, och då gick det ju bra, säger Daniel Widing, som gjorde viktiga 1-0 och 2-0.

Kontringsmål
Bägge målen var efter receptet kontringar. Och Widing hade faktiskt ytterligare två jättebra lägen att utöka sin målskörd men då räddade Rögles målvakt Christopher Nilstorp.

– Det här var årets viktigaste match just nu för stunden. Jag är fantastiskt nöjd hur vi genomförde den, säger Brynäs andretränare Tommy Jonsson.

På slutspelsplats
I och med segern gick Brynäs upp på åttonde och sista slutspelsplats.

– Slutspel har varit vårt mål hela säsongen. Dit ska vi och väl där kan det hända en del om vi spelar som i kväll. Glöm inte att vi har två väldigt bra målvakter, säger Daniel Widing.

Två bra målvakter
Jacob Markström är redan etablerad – Anders Lindbäck som stod mot Rögle är på väg att bli det. Han var strålande och räddade laget när Rögle hade en bra period i slutet av andra perioden.

TT/SR Gävleborg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".