Foto: Jessica Gow/Scanpix
Ockelbo

Efterlängtad invigning av polislokaler

Polisen invigde på måndagen sina nya lokaler i kommunhuset i Ockelbo. För de boende i kommunen, som fört en långdragen kamp för att öka polisnärvaron i området, var invigningen en seger.

Christer Larsson var en av dem som var med och demonstrerade häromåret, och som samlade in över 3 000 namnunderskrifter.

– Det känns ju väldigt, väldigt skönt, men nu gäller det att följa upp det här och se att de verkligen får vara kvar. Det är bara 4-5 år sedan som vi invigde den nya polisstationen som vi har lagt ner nu, säger Christer Larsson.

Det var i december 2007 som Christer Larsson reagerade på att polisstationen i Ockelbo höll på att bli nerlagd. Och det här var ett ämne som engagerade.

Över 3 600 personer, vilket kan jämföras med Ockelbo kommuns cirka 5 000 invånare, skrev under namnlistan som togs till Rikspolisstyrelsen i Stockholm. Målet var att få fler poliser till Ockelbo.

Länspolismästaren för polismyndigheten i Gävleborgs län, Christina Forsberg, är nöjd med överenskommelsen med Ockelbo kommun, och betonar också ökad tillgänglighet och närhet som de största fördelarna.

– Tanken är att vi ska öka servicegrad och öka vår tillgänglighet och synlighet. Våra Ockelbopoliser ska synas ute på ett annat sätt än vad vi har lyckats med tidigare, säger Christina Forsberg.

Filip Stiller
filip.stiller@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".