sandviken

Fler varsel på Sandvik

Sandvik varslar 80 anställda vid Sandvik Mining and Construction i Sandviken. Orsaken är den fortsatt kraftiga minskningen av efterfrågan från Sandviks kunder, uppger företaget i ett pressmeddelande. Förhandlingar med personalorganisationerna inleds omgående.

– Det är nödvändigt för oss att anpassa vår produktionskapacitet och anpassa kostnaderna till efterfrågeläget och det innebär personalreduktioner, säger Anders Wallin, informationsdirektör på Sandvik.

80 personer varslas i Sandviken, kan det bli fler som drabbas?

– Vi bedömer nu att det här är vad läget kräver men om läget förändras måste vi göra nya bedömningar.

Varslet är från början tillräckligt stort hävdar alltså arbetsgivarsidan och förhandlingar med personalorganisationerna om den saken ska inledas per omgående. Inte desto mindre är dagens varsel redan ett hårt slag mot de redan prövade anställda på Sandvik Mining and Construction.

– Vi har ju redan blivit drabbade eftersom vi dragit in på våra inhyrningar och våra korttidsanställda, säger Lars Karlsson, klubbordförande på IF Metall i Sandviken.

Tomas Groop
tomas.groop@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".