Ann-Cathrin Larsson ändrar sig och fortsätter som gruppledare för FP i Älvkarleby. Foto: Folkpartiet
Älvkarleby

Gruppledare för FP fortsätter

Ann-Cathrin Larsson ändrar sig nu och fortsätter som gruppledare för Folkpartiet i Älvkarleby. Älvkarleby kommun går in och ersätter henne för den a-kassa som hon inte får under tiden som hon är arbetslös.

Det var i torsdags som hon hoppade av och orsaken var de nya A-kasseregler för deltidsanställda som enligt henne gjorde att hon - som arbetslös - fick välja mellan att kunna försörja sin familj eller att fortsätta med uppdraget.

Men på tisdagen på Folkpartiets årsmöte fick hon stöd från partiet, och kommunen går nu in och ersätter henne för den a-kassa som hon inte får under tiden som hon är arbetslös.

– Självlart kommer jag som hittills försöka få ett jobb, men fram tills dess kommer kommunen att ersätta mig för den a-kassa som jag inte får, säger hon.

Men det här betyder inte att hon har ändrat åsikt om hur de nya a-kassereglerna slår.

– Nej, det har det inte. De är fortfarande i mina ögon fullständigt idiotiska och jag tänker inte vika mig en tum när det gäller att förändra de här a-kassereglerna, säger hon bestämt.

Tomas Forsman
tomas.forsman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".