Susanne Hansen, projektledare, och Christina Olofsson Englin, företagare, är förhoppningsfulla om Holmsvedens framtid. Foto Agneta Sundberg SR Gävleborg
Holmsveden

Nystart i Holmsveden

Under de senaste åren har Holmsveden tappat skola, bibliotek, affär, matställe och bensinmack. Och bygden har en dåligt klang hos allmänheten. Men nu har ett projekt dragits igång för att se vilka utvecklingsmöjligheter det finns i Holmsveden.

En projektledare har anställts, Susanne Hansen, och hon ska jobba en dag i veckan under fem månader med att kartlägga vilka behov samhället har och vilka kreativa ideér som finns ute i bygden. Hon ska även kartlägga småföretagarna i Holmsveden.

– Och det jobbigaste är att sätta bollen i rullning och sedan tror jag att det kommer av sig själv, säger Susanne Hansen.

Nedläggning
Hösten 2006 lades skolan i Holmsveden ned, sedan dess har både affären, pizzerian och bensinmacken stängts och längs den långa genomfarten gapar de forna affärslokalerna tomma.

Där skulle exempelvis de småföretagare som idag sitter med sina verksamheter hemma kunna hyra in sig och dela på lokalytan, något som Christina Olofsson Englin funderat på.

– Jag skulle kunna tänka mig att flytta ner mitt företag, säger Christina Olofsson Englin som driver företaget Christinas dräktsömnad från hemmet i Långbo.

Agneta Sundberg
agneta.sundberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".