Bo Nyman, Brobergs IF. Foto: Hasse Persson SR Gävleborg
Söderhamn

Brobergs bandyaktier svårsålda

Söderhamns elitbandyklubb Brobergs IF dras med ett svårt ekonomiskt läge och har fått svagt gensvar för att teckna aktier i det nya bolag som klubben ska driva. De sportsliga framgångarna har lett klubben till kvartsfinal men bandysupportrarna är avvaktande att satsa pengar.

Bo Nyman är interimsordförande i Broberg AB med mål att ha aktier tecknade för 2 miljoner innan säsongen är slut.

– Det är mycket viktigt att vi kommer på fötter när det gäller ekonomin, vi måste få en långsiktigt stabil ekonomi för att kunna fortsätta att vara en bra förening, säger Bo Nyman.

Som andra klubb i Sverige vill Brobergs IF har elitverksamheten inom ett aktiebolag. Det ger fördelar bland annat med moms och annat. Men bolaget behöver pengar och ursprungsmålet på tre miljoner är justerat till två miljoner och det fattas 700 000 kronor dit.

Falu BS och Motala är bandyklubbar i akut ekonomisk kris och där vill inte Broberg hamna. Nu sneglar man på vad elithockeyn gör på affärsdrivande sätt och vill städa bort skulder på drygt en miljon.

Om drygt 300 personer satsar 750 kr eller mer i aktier så räddas situationen och den stora värvningen blir på söndag gå alla bjuds på gratis bandy på Hällåsen.

– Om vi inte uppnår det här måste vi kanske ompröva vår ambition att vara ett elitlag, säger Bo Nyman.

Hasse Persson
hasse.persson@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".