Fjolårets vinnare av SR Gävleborgs Musikpris - Delacroix från Bollnäs. Foto: Ingegerd Engvall SR Gävleborg
Gävleborg

SR Gävleborg satsar på lokal musik

Nu drar Sveriges Radio Gävleborg igång årets upplaga av Musikpriset. Och det här är starten för en ännu större satsning på det lokala musiklivet i länet.

Musikpriset utvecklas till en topplista som kommer att skapa en plattform för länets artister och göra det möjligt för dem att spelas i radion varje vecka – året om.

Fortfarande står medverkan på en samlingsplatta, livespelning i radion och 10 000 kronor på spel.

Uppmaning till musiker
Kerstin Carlsson, programchef på SR Gävleborg, skickar ut en uppmaning till länets aktiva musiker:

– Alla musiker och artister som är verksamma i Gävleborgs län och ännu inte fått något skivkontrakt kan gå in i replokalen och spela in ett bidrag till oss. Sen har de chans att komma in på Musikpriset-topplistan som innebär att vi spelar fem bidrag plus två utmanare varje vecka. Och det är lyssnarna som röstar på bidragen.

Och vad utmynnar det här i?
– Vi kommer att ge ut ett samlingsalbum med dem som spelats mest plus juryns val. Vi utser också fyra finalister som spelar live inför publik och jury i slutet av året där slutligen en vinnare till Sveriges Radio Gävleborgs Musikpris 2009 utses.

Fotnot: Du kan anmäla dig till Musikpriset 2009 genom att klicka in på länken på SR Gävleborgs huvudsida.

Ulrika Beijer
ulrika.beijer@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".