Bollnäs kulturchef Gun Hedlund och politikern Anita Blomqvist (S). Foto: Magnus Hansson SR Gävleborg
Bollnäs

Startskottet gick för Kulturkvarteret

Bygget av Kulturkvarteret i Bollnäs startade på måndagen. För 22 miljoner kronor får Bollnäsborna bland annat en ny konsert- och evenemangslokal. 

Ivrigt påhejade av Bollnäs kulturarbetare bröt politikern Anita Blomqvist (S) och kulturchefen Gun Hedlund upp Teaterbions scengolv. Här ska det byggas ut rejält och ges plats för 600 åskådare.

På måndagen startade första etappen av bygget av Kulturkvarteret. Förutom en ny konsert- och evenemangslokal ska det byggas ny entré, och inlastningen flyttas för att trafikmiljön ska bli säkrare.

Hela den här satsningen går loss på 22 miljoner kronor och Bollnäs kulturchef Gun Hedlund är mycket glad.

– Det här har jag längtat efter i flera år så det känns jätteskönt. Man vågar nästan inte lite på att det är sant, det är lite pirr i magen, säger Gun Hedlund.

– Mina visioner är att alla åldrar ska mötas och att det ska finnas något för alla intressen, säger Anita Blomqvist, ordförande i kommunstyrelsens Kultur- och Fritidsutskott.

Agneta Sundberg
agneta.sundberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".