Irritation och förvirring vid busshållplasten. Foto: Emelie Eriksson SR Gävleborg
Gävle

Busskaos orsakar förvirring

Försenade bussar orsakar just nu ett smärre kaos för morgonresenärerna i Gävle. På linje 2 i stadsdelen Sätra har extrabussar satts in i ett försök att komma till rätta med förseningarna. Men redan efter ett par hållplatser måste passagerarna byta buss i Sätra centrum, vilket orsakar irritation och ytterligare förseningar.

Lennart Skog är affärsutvecklingschef hos X-Trafiks samarbetspartner Swebus. Enligt honom så är åtgärden med bussbyten den minst dåliga lösningen på problemet med förseningarna.

Förklaringen till varför bussarna har blivit så kraftigt fördröjda i vinter säger Lennart Skog är den ombyggnation av trafikljusen i Gävle som ännu inte blivit av. När detta är klart kommer busstrafiken att rulla på fortare, förseningarna kommer att minska och man kommer inte att behöva byta buss vid Sätra centrum.

Men även om Swebus tycker att bussbyten är en tillfällig lösning på problemet med förseningarna så tycker inte passagerarna det.

Emelie Eriksson
emelie.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".