Lita och Nikorn Berg tycker att situationen är jobbig. I och med att det handlar om thaimassage så pekas oskyldiga thailändare ut. Foto: Maria Sundell SR Gävleborg
Gävle

Oskyldiga thailändare pekas ut

Thaimassage har ingenting med erotisk massage att göra. Det säger idag massören Lita Berg i Gävle efter gårdagens avslöjande att thaimassörer i Gävle tillhandahåller sexuella tjänster. Men samtidigt är Lita Berg van med att kunder vill att behandlingen ska avslutas med en så kallad ”happy ending”.

I måndags slog polisen till mot en massagesalong i Gävle, och fyra i Stockholm. Nu är ägaren misstänkt för grovt koppleri sen det visat sig att personalen har tillhandahållit mer än vanlig massage, nämligen sexuella tjänster.

Kunder frågar efter erotik
Lita Berg i Gävle är utbildad massör och har drivit sin salong sedan 2006. För henne har det blivit vardag att kunder efterfrågar erotisk massage.

– De frågar, men jag säger att vi inte gör det. Men kunderna säger att de kan betala mer, och det har hänt att de har blivit arga. Ibland svär jag åt dem, säger Lita Berg.

Inget med erotik att göra
På salongens hemsida har Lita och hennes son Nikorn, som också arbetar i salongen ibland, tydligt skrivit att thaimassage inte har något att göra med erotisk massage.

– När kunderna går in på hemsidan får de klart besked direkt, att här går det inte att få ”något extra”, säger Nikorn Berg.

Dåligt rykte
Under tisdagen dök inte inbokade kunder upp hos Lita, och nu är hon och Nikorn oroliga över att kundunderlaget ska vika. De gamla kunderna kommer nog tillbaka, tror de, men det blir svårare att nå de nya. Dessutom är det bekymrade över synen på thailändare.

– Det känns för jävligt, säger Nikorn. Du vet, om det är 20 fiskar i en hink och en luktar illa, då tror man att alla fiskar luktar illa, konstaterar Nikorn Berg.

Maria Sundell
maria.sundell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".