Brynässpelare inför rätta för skattebrott

En före detta hockeyspelare i Brynäs och landslaget har åtalats för grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott. Förutom hockeyspelaren själv är även fyra andra gävlebor åtalade.
Åtalet markerar slutpunkten på en över fyra år lång utredning. I fokus står en före detta hockeyspelare från Brynäs och landslaget. Mannen misstänks för att i sitt möbelföretag ha betalat ut svarta löner och fuskat med bokföringar under flera år. De svarta lönerna uppgår till totalt 1,5 miljoner kronor. Skattebrottet är att privata personer som köpte möbler hos hockeyspelaren, med dennes vetskap, ska ha fakturerat möbelaffären genom sina företag - felaktiga momsavdrag har därmed kunnat genomföras på totalt 270 000 kronor. Dessutom ska hockespelaren ha fuskat med sina deklarationer under flera år. Totalt handlar det om en miljon kronor. Åklagaren Ann-Charlotte Bålman vill ge den före detta Brynässpelaren och landslagsmannen näringsförbud. Fyra andra gävlebor står också åtalade för att ha hjälpt hockeyspelaren med att fuska med bokföringen och med att intyga falska fakturor. Samtliga åtalade riskerar nu långa fängelsetraff, upp till sex år.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".