Malena Ernman. Foto: Scanpix
Gävleborg

Framgångsrika kvinnor ger PR för länet

Under det senaste året har framgångsrika tjejer verkligen satt Gävleborgs län på kartan genom tävlingar på TV. Senast i raden är Malena Ernman från Sandviken som i lördags vann melodifestivalen.

Under de senaste året har framgångsrika tjejer verkligen satt Gävleborgslän på kartan genom tävlingar på tv.

Det började med att Nina Söderqvist från Alfta vann TV-programmet West End Star på TV3. Efter det kom Alice Svensson från Hedesunda två i Idol. Och i slutet av januari vann Hanna Hedlund och henns kör från Bollnäs Körslaget i TV4.

Senast i raden är Marlena Ernman från Sandviken som i lördags vann melodifestivalen och som nu kommer representera Sverige i Moskva.

Och de här framgångarna ger bra PR för länet, det menar Carina Åkerberg, som är utvecklingsstrateg inom Region Gävleborg.

– Jag tror absolut att det går att förvalta det här. Vi har så att säga ett blickfång i media nu tackvare de här tjejernas stora insatser, säger Carina Åkerberg.

Magnus Hansson
magnus.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".