Ljusdal

Sista chansen för Färilasågen

Än är inte det sista ordet sagt om Färilasågen. Kommunalråden i Ljusdal och landshövding Barbro Holmberg har engagerat sig i sågens öde. Och i dag ska Setra ha styrelsemöte och definitivt avgöra sågens framtid.

Det är det sista lilla halmstrået som återstår för Färilasågen. Engagerade färilabor i Färilarådet har skrivit till Setras styrelse och andra med inflytande över företaget med förhoppning om att företaget ska ompröva det överraskande nedläggningsbeslutet som kom för sex veckor sedan.

Brev har bland annat gått till Göran Persson som är ordförande i Svea skog och Setras största ägare. Att sågen mitt i skogen skulle läggas ner är för många overkligt, samtidigt som virket får ännu längre och dyrare transporter. Och sågen skulle kunna går flera år utan större investeingar menar Sören Görgård.

– Det finns en förhoppning om att man kan påvisa så många nya fakta så att styrelseledamöterna säger vi tittar på det här en gång till, säger Sören Görgård.

Hasse Persson
hasse.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista