gävle

Vädjar om pengar till La Traviata

Operaföreställningen La Traviata, som Gefle Musikdramatiska Teater planerar att sätta upp i höst, har dragits med i finanskrisen. Föreningen vänder sig nu till kommunstyrelsen i Gävle och vädjar om 700 000 kronor för uppsättningen.

En ansökan hos kultur- och fritidsnämnden på en miljon kronor väntas inte beviljas, och de 400 000 kronor man hoppats på från Sparbanksstiftelsen Nya blev bara 100 000.

Därför vänder sig nu föreningen till kommunstyrelsen och vädjar om ett engångsbelopp på 700 000 kronor. Men även om de inte får pengarna kommer föreställningen att sättas upp, säger producenten Börje Wallén.

– Vi genomför La Traviata för vår publik och vår ensemble. Sedan får det bli en La Traviata med begränsad scenografi och vi måste då gå ut med en vädjan till våra musikanter och solister att i det här läget vara återhållsam med sina ekonomiska krav, säger Börje Wallén.

Torbjörn Näslund
torbjorn.naslund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".