1 av 2
Magnus Olsson vid hemkomsten till Edsbyn. Foto: Magnus Hansson SR Gävleborg
2 av 2
Magnus Ståhl, ordförande för Red Farmers. Foto: Magnus Hansson SR Gävleborg
bandy

Edsbyn hyllades - trots förlusten

Det blev inte ett sjätte raka SM-guld till Edsbyns IF. Västerås vann till slut finalrysaren i lördags med 5-4 på Studenterna i Uppsala. Men trots finalförlusten var det många Edsybor som ville hylla sina spelare när de kom hem till byn sent på söndagseftermiddagen.

Till tonerna av ”Simply the best” klev edsbyspelarna in i inomhusarenan vid femtiden på söndagseftemiddagen. Och trots att de inte var bäst när det gällde i år var det överraskande många som var på plats för att ta emot dem vid hemkomsten.

En av dem som var på plats för att ta emot spelarna var Britt-Marie Johansson.

– För oss spelar det ingen roll om de tar silver eller guld. Det känns lite vemodigt att det inte är samma yra som det brukar vara, men de är väl värda att bli hedrade på det här sättet, tycker hon.

Även supporterklubben redfarmers ordförande Magnus Ståhl var imponerad över hur många som hade komit till arenan.

– Ja, det är skithäftigt! Det är väldigt mäktigt att se alla edsbybor vara här även vid en finalförlust, det tror jag inte särskilt många bandyföreningar kan stoltsera med, säger han.

Magnus Hansson
magnus.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".