gävle

Ungdomar sov i stulen långtradare

En 14-årig pojke och 15-årig flicka från Falun hittades vid sex-tiden på onsdagsmorgonen sovande i en stulen långtradare i Valbo.

Någon gång kring midnatt natten mot onsdagen bröt sig de två ungdomarna in på transportföretaget DHL:s område i Gävle. I förhör har pojken berättat att han visste var chaufförerna brukade gömma nycklarna, och därför kunde de köra iväg med en lastbil.

Efter en dryg mils körning, längs riksväg 80 i höjd med Valbo, gick kopplingen sönder. Duon parkerade vid vägkanten där de somnade. På morgonen uppmärksammades lastbilen av en anställd på DHL som ringde polisen.

– Ungdomarna har berättat att de ville ta sig hem till Falun, där de bor. De är nu misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Eftersom pojken som körde är under 15 år kommer vi inte att åtala honom för olovlig körning, säger Stefan Löfberg, förundersökningsledare vid Gävlepolisen.

Pojken har omhändertagits av sociala myndigheter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".