landstinget

Ambulanschefen hoppar av

Rotationen på chefer inom landstinget fortsätter. Peter Bergh, verksamhetschef för ambulans- och akutsjukvården inom landstinget, slutar med omedelbar verkan. Det bekräftar han för Radio Gävleborg.

Landstinget skriver senare i ett pressmeddelande:

Hälso- och sjukvården står inför stora utmaningar och arbetet framöver kommer att kräva stort engagemang. Peter Bergh har sedan en tid känt sig trött och sliten. Därför har han och Kjell Norman kommit överens om att det är dags för Peter att kliva av sitt uppdrag som verksamhetschef för Ambulans- och akutsjukvården i länet.

- Vi har tillsammans kommit fram till att det här är en bra lösning för både oss och honom, säger Kjell Norman divisionschef för Division Operation.

- Jag har känt mig trött och saknar ork att driva arbetet framåt. Jag har varit med länge och med tanke på framtida utmaningar är det nödvändigt att någon pigg och fräsch tar över, säger Peter Bergh.

Landstinget löser ut Peter Bergh från det chefsavtal som finns mellan honom och Landstinget Gävleborg. Peter Bergh får motsvarande 12 månadslöner i avgångsvederlag. Summan överstiger inte värdet av avtalet.

Peter Bergh har över åren utvecklat ambulansen i Gävleborg till en av Sveriges bästa ambulansverksamheter.

Tills man hittar en permanent lösning går Roger Westerlund in som tf verksamhetschef för Ambulansverksamheten. Anette Lund går in som tf verksamhetschef för Akutmottagningarna och Akutvårdsavdelningarna.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista