Björn Hamberg, Roland Persson och Ia Orre Montan. Foto: Magnus Hansson SR Gävleborg
Alfta

Rehab gynnas av hotellsatsning

Alfta Rehab kompletteras nu med hotell och restaurang-verksamhet. Det är stressade storstadsbor som ska lockas till Alfta för att äta hälsosam mat och bo i en lugn miljö. En av delägarna i det nya bolaget är stjärnkocken Roland Persson.

Roland Persson som bland annat blivit utsedd till årets kock och varit med i det Svenska kocklandslaget står och rör i grytorna i köket på Alfta Rehab. Han är en av dem som står bakom den nya satsningen som ska ha en tydlig inriktning på hälsa och Roland Persson håller på att utveckla ett nytt begrepp, hälsogastronomi. 

– Det är ju nyttig mat i grund och botten och sedan ska ju maten vara bra för kroppen, i förebyggande syfte eller i läkande syfte, och den kunskapen finns här uppe. Sedan vill jag lägga till min gastronomiska bakgrund i den här matlagningen, så jag paketerar om det lite grann och presenterar det på ett nytt sätt, säger Roland Persson.

Alla är välkomna till både restaurangen och hotellet. Men främst riktar de sig till stressade storstadsbor. Ia Orre Montan är ny hotell och restaurangchef och hon tvekade aldrig att satsa i Alfta.

– Det fanns goda förutsättningar och det här är en sådan utmatning att vi inte kunde låta bli när vi fick förfrågan. Roland och jag har ju jobbat mycket i Frankrike och andra länder ute i världen men här har vi verkligen någonting som finns kvar att upptäcka, för många tror vi, säger Ia Orre Montan.

Björn Hamberg är vd för Alfta Rehab och han tror på mycket draghjälp från den nya verksamheten.

– Det lyfter upp det till en helt ny dimension och naturligtvis stödjer det vår övriga verksamhet, säger Björn Hamberg.

Magnus Hansson
magnus.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".