Jeanette Bergström och Carin Gisslén Schönning var två av dem som kom och lyssnade på folkhäslominister Maria Larsson i går. Foto Christian Höijer SR Gävleborg
Gävleborg

Föräldrar till barn med psykiska problem får nytt stöd

Allt fler barn mår psykiskt dåligt och behovet av stöd till föräldrar är mycket stort. Det framgår av en undersökning som opinionsinstitutet Synovate gjort. Därför satsar nu regeringen 70 miljoner kronor på stöd till föräldrar. Och intresset var stort när folkhälsominister Maria Larsson (KD), via videolänk, presenterade sina planer i Gasklockorna i Gävle.

Föräldrarna måste stärkas för att barn- och ungdomar med psykiska problem ska må bättre, det anser regeringen som nu satsar 70 miljoner till föräldrastöd.

Ett 100-tal personer från Gävleborg – alla på ett eller annat sätt inblandade i föräldrastöd – samlades igår vid Gasklockorna i Gävle för att se och lyssna till folkhälsominister Maria Larsson på en stor videoskärm.

Regeringen ser också gärna att frivilligorganisationer och studieförbund kommer med i satsningarna. Söderhamn är ett exempel i länet där man redan kommit en bit på väg.

– I veckan hade vi en föräldraföreläsning och då fick vi 15 anmälningar till en föräldracirkel, säger Carin Gisslén Schönning på Studieförbundet Bilda.

Christian Höijer
christian.hoijer@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".