1 av 2
Evy Degerman (C), tycker visionerna verkar intressanta. Foto: Agneta Sundberg SR Gävleborg
2 av 2
Ingrid Hammarberg, (FP), är skeptisk till visionerna över Bollbroområdet. Foto: Agneta Sundberg SR Gävleborg
bollnäs

Storslagna visioner över Bollbroområdet

Förutom en multiarena för bandy och evenemang kan även ett hotell, en ishockeyhall, badhus och en hall för bollsporter byggas vid det gamla SJ-området i centrala Bollnäs. Det föreslår en konsult som skissat på Bollbroområdet.

Den politiska majoriteten i Bollnäs kommun vill köpa marken vid det gamla SJ-området av företaget Bollbro för 15 miljoner kronor.

– Området är mycket intressant eftersom det gör det möjligt för Bollnäs att växa eftersom kommunen begränsas av vatten, järnväg och riksväg, säger Evy Degerman.

Exempelvis är den arenagrupp som jobbar för en bandyhall i kommunen intresserad av att bygga på området.

En konsult som kopplats in av kommunen för att skissa på en vision över området presenterade för kommunstyrelseledamöterna storslagna planer över området via datalänk från Malmö.

I en etappvis byggnad kan området så småningom även inhysa ishockeyhall, badhus, byggnad för kontor och handel och ett hotell, men då måste både Lidl och bensinmacken rivas.

Några av ledamöterna ställde sig mycket skeptiska till planerna bland andra Ingrid Hammarberg, (FP).

– Jag har inte hört något om en konsult tidigare. Den kommentar jag spontant fäller är att vi minns alla de enormt storslagna planerna över Hedenområden, Top of the World, som skulle avspegla sig över hela världen och det här är väl Top of the World igen i ny tappning.

Agneta Sundberg
agneta.sundberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".