Magnus Brolin och Maria Wilhelmsson från Sandviken har klarat det första provet. Nu väntar den riktiga juryn. Foto: Magnus Hansson SR Gävleborg
Gävle

Lycka och besvikelse efter första Idolgallringen

För några gick drömmen i kras på en gång. För andra lever den vidare åtminstone över helgen. Runt 1000 personer hade sökt sig till Gasklockorna i Gävle igår för att sätta sin talang på prov vid uttagningarna till TV 4’s Idol.

Lördagens uttagning till Idol kan liknas vid en förjury. En första gallring inför mötet med den riktiga Idoljuryn nu på måndag och tisdag.

Magnus Brolin från Sandviken var en av de lyckliga som lyckades ta sig igenom det första testet med bravur.

– Juryn var faktiskt väldigt imponerade, berättar han.

Magnus valde att sjunga Josh Grobans pampiga ”Your raised me up”.

Maria Wilhelmsson, också hon från Sandviken, använde samma koncept. Hon sjöng Jennifer Hollidays storslagna ”And I am telling you” och klarade den första gallringen.

– De sa att jag skulle klämma i ännu mer när jag kommer till den riktiga juryn. Så det blir till att riva i ordentligt. Jag ska ladda, säger Maria Wilhelmsson.

Magnus Hansson
magnus.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".