Blir det fullsatt ikväll?
Söderhamn

Publiktryck väntas i bordtennisfinalen

Söderhamn förlorade första finalmatchen borta mot Eslöv. Trots det väntas publiktrycket till kvällens match hemma i Idrottshallen bli så stort att många besökare helt enkelt inte får plats i hallen.

– Vi får ta in 780 tror jag de har bestämt sig för, säger Gösta Lööf på Suif-kansliet.

År 2001 var senaste gången som Suif vann SM-guld i bordtennis. Nu är laget åter i final men det finns en del bekymmer inför kvällens andra finalmatch hemma mot Eslöv.

För det första möter man ett lag som inte förlorat på över 60 matcher och som vann första finalmatchen med 5-1. För det andra såg landslagsspelaren Jon Persson stel ut i sin onda rygg i den första finalmatchen. Det tredje bekymret är egentligen av det positiva slaget. Idrottshallen i Söderhamn är nämligen inte gjord för mer än 500 personer, och till kvällens final väntas publiktrycket bli betydligt större.

I den avgörande finalmatchen 2001 togs 1 300 personer in i Idrottshallen och värmen, trängseln och ljudkulissen blev så massiv att räddningstjänsten sedan beslutade att hallen max får inrymma 780 personer.

Normalt sett räcker hallen mer än väl till, det är vid extrema tillfällen som Suif får problem med både biljetthantering och kapaciteten med publikplatser, säger Anders Eriksson från föreningen.

Christian Höijer
christian.hoijer@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".