Vårbudgeten

Osäkert med pengar till länspolisen

I skuggan av regeringens åtgärder för arbetsmarknaden i vårbudgeten finns det även andra satsningar. Ett sådant område är polisen som får 150 miljoner kronor extra. Men hur mycket av de pengarna som går till polismyndigheten i Gävleborg är högst osäkert.

– Det är hur som helst mycket glädjande, för alla bidrag är förstås välkomna, säger Christina Forsberg som är länspolismästare i Gävleborg

Men det kan också gå helt åt andra hållet där polismyndigheten i Gävleborg inte får en enda krona extra.

Dyra EU-möten
Detta på grund av flera stora satsningar inom rikskriminalen mot den grova brottsligheten samt polisbevakning av flera EU-möten i landet, då Sverige blir ordförande i EU från och med i sommar.

– Jag vill inte ge mig in i spekulationer men det är väldigt tufft och det är säkerligen 2-4 miljoner som vore välkommet till vår verksamhet.

Inget extra till skolan
För alla de som går i skolan och jobbar där var det ingen rolig läsning i dag av vårproppen. Skolan får inte en enda krona extra i budgeten.

Irriterande, tycker rektor Lena Haglund på Murgårdsskolan i Sandviken.

– Det känns oerhört tungt tycker jag. Under många år har det bara varit åt minushållet och det påverkar alla i skolan, framförallt eleverna, säger Lena Haglund.

Anders Ekholm
anders.ekholm@sr.se

Emelie Eriksson
emelie.eriksson@sr.se