1 av 3
Scoutstugan där vitmaktspelning urartade i lördags. Foto: Joacim Lindwall SR Gävleborg
2 av 3
Kaljo Poltrago
3 av 3
Muriel Bjureberg
Gävle

Ingen gripen efter helgens urartade vitmaktspelning

Polisen har ännu ingen misstänkt för den knivskärning som skedde i en scoutstuga utanför Gävle i lördags. Händelse inträffade i samband med en så kallad vitmaktspelning som högerextrema kretsar hade arrangerat.

– Vi har ju fått en bild av själva händelseförloppet och vi har pratat med den drabbade som är en kille från Stockholm som blev knivskuren i magtrakten och som blev opererad under lördagsnatten, säger Kaljo Poltrago vid Gävleborgspolisen.

Var det ett internt bråk?

– Det var enbart högerextremister på festen och någonting har spårat ur och själva orsaken till att han blev angripen har jag inget svar på i dag utan det får utredningen utvisa.

Det var vid Hästmuren utanför Gävle där högerextrema kretsar arrangerade en så kallad vitmaktspelning i lördags, en fest som urartade med att en man i 20-års ålder från Stockholm knivskars.

I kväll ska Gävle Sjöscouter har årsmöte i scoutstugan. Och ett givet samtalsämne blir naturligtvis det som hände i helgen. Och enligt Muriel Bjureberg, ordförande för Gävle Sjöscouter, blir det inga fler högerextremister i stugan.

– Det blir så mycket konsekvenser för föreningen som vi får ta hand om som de är helt obekymrade om, säger Muriel Bjureberg.

Joacim Lindwall
joacim.lindwall@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".