gävleborg

Kompetensen försvinner från företagen - och från regionen?

Ett problem med alla varsel inom stålindustrin är att kompetensen försvinner från företagen - och kanske från hela regionen om metallarbetarna tvingas flytta. På Bemab i Hofors - där Lars-Åke Elfsberg är avdelningschef - har man tidigare varslat fyra anställda och valt att gå ned till fyradagarsvecka medan man väntar ut krisen.

På IF Metall i västra Gästrikland ser man att arbetslösa medlemmar har svårt att klara sig på a-kassan och därför väljer att flytta för att få jobb.

Marknaden har nästan halverats för företag som arbetar mot stålindustrin - och när efterfrågan är mindre än produktionen kvartal efter kvartal måste företagen antingen varsla eller hitta andra lösningar.

Tillfälliga permitteringsavtal
En lösning är IF Metalls tillfälliga permitteringsavtal. För Bemab har IF Metall kunnat fylla på med betalda utbildningsdagar till sina medlemmar så inkomstbortfallet minskar.

Men IF Metalls avtal kan bara nyttjas av företag som fortfarande har så pass god ekonomi att de anställda ändå inte riskerar varsel direkt efter en period med förkortad arbetstid.

Risk att företag dräneras
Och Anna Jensen Naatikka, ombudsman för IF Metall i västra Gästrikland ser en stor risk att flera företag kommer att dräneras på kunskap när allt fler blir arbetslösa.

På IF Metall i västra Gästrikland ser man att arbetslösa medlemmar har svårt att klara sig på a-kassan och därför väljer att flytta för att få jobb.

Jenny Sanner Roosqvist
jenny.sanner@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".