Roger O Nilsson har sparkat Urban Ericsson, verksamhetschef för barn- och ungdomsvården i landstinget Gävleborg. Foto: Landstinget Gävleborg
landstinget

Urban Ericsson har fått sparken

Urban Ericsson, som är verksamhetschef för barn- och ungdomsvården i landstinget Gävleborg, har fått sparken. Det beskedet fick han i går kväll av divisionschefen Roger O Nilsson.

Enligt Urban Ericsson kom beskedet som en total överraskning och den förklaring han fått handlar om brist på förtroende.

Urban Ericsson säger till Radio Gävleborg att han är mycket ledsen eftersom han har älskat sitt jobb och har många tankar och ideér hur barn- och ungdomssjukvården i länet kan utvecklas.

Under det här året ska verksamheten spara mellan 12 och 15 miljoner och de förslag på besparingar han hittills presenterat har nått upp till 10 miljoner.

Bristande förändringsbenägenhet var en del av anledningen till att Ericsson fick gå. Det säger hans överordnade, Divisionschef, Roger O Nilsson.

– Vi behöver chefer som kan ta snabba beslut och som kan kommunicera på ett tydligt och öppet sätt och som står för förändringsförslag ute i verksamheterna, säger Roger O Nilsson.

Madeleine Drake
madeleine.drake@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".