Gävleborg

Mjölkprotest över hela länet

Nu har det hänt igen - konstnären Hildemar Andersson i Gävle - har satt upp protestplakat över att Coop bestämt sig för att byta ut den lokala mjölken i Hälsingland mot mjölk från Arla. Den här gången har han satt upp plakat på 26 ställen i Gävleborg.

– Jag har varit upp hela natten och satt upp plakat från Ljusdal i norr till Gävle i der, säger Hildemar Andersson till SR Gävleborg.  

Tidigare har Hildemar lagt ut koskit utanför Coop-affärer och nyhetsredaktioner i Gävle för att protestera mot att Konsum Gävleborg inte skulle ha Gefleortens mejeriprodukter hos Konsum i Gästrikland.

Detta slutade med att Konsum Gävleborg drog tillbaka sin planering om att endast Arla mjölk ska finnas på Konsumaffärerna.  

Men nu gäller protesten gällande Hälsingland där Coop vill ha Arla mjölk istället för Milko. Hildemar har bland annat satt upp en skylt där det står att Konsum Gävleborg bedriver ”psykterror mot bönderna i Hälsingland” 

Du tror inte att det kan ses som förtal?

– Det är ju sant, så jag anser inte att det är förtal, säger Hildemar Andersson.

Anders Ekholm
anders.ekholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".