Björn Mårtensson (C). Foto: Magnus Hansson SR Gävleborg
ovanåker

Mårtensson lämnar riksuppdrag

Uppdaterad 16:30
Ovanåkers centerpartistiska kommunalråd Björn Mårtensson, som körde bil berusad efter en fest i fredags kväll, ställer inte upp för omval i centerns partistyrelse. Det säger han till Radio Gävleborg i dag.

Björn Mårtensson har tidigare varit aktuell för omval i partistyrelsen, men väljer nu att hoppa av och han åker inte heller till partiets riksstämma i Örebro i helgen. Han vill istället satsa helt på den lokala politiken.

– Jag behöver fokusera på mitt uppdrag här hemma i Ovanåker som kommunalråd, men också på mig själv och min familj, säger Björn Mårtensson.

Det var i fredags kväll som Björn Mårtensson körde bil berusad efter en fest och greps av polis.

Festen hölls hos kommunfullmäktiges ordförande Nils Erik Falk (C) och enligt honom fick de ingen förvarning om att Björn Mårtensson tänkte köra bil.

– Det kom som ett dråpslag och vi var helt oförberedda, säger Nils Erik Falk.

Vad gjorde ni då?

– Vi konstaterade att det var för sent att agera och ingen av oss ville ge oss in i någon biljakt. En av kamraterna ringde omedelbart utan diskussion och i efterhand var det ingen som tvekade om att det var rätt.

I måndags kväll hade Centern ett gruppmöte där det kom fram att han har fortsatt förtroende från sina partikamrater i kommunen.

Lotta Persson
lotta.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".