Ockelbo

Klass kan splittras efter bråk

I Ockelbo hölls i dag ett krismöte för att hantera den bråkiga klassen på Gäverängeskolan, där en elev tvingas ha ständigt skydd av en vuxen. Rektorn Sylvia Bergroth tror att det kan bli aktuellt att splittra klassen.

– Det känns kanske som att vi kommer att behöva dela den här klassen och jag önskar att vi får in någon mer resursperson, säger skolans rektor Sylvia Bergroth.

Det var i förra veckan som det utbröt ett stort slagsmål på låg- och mellanstadieskolan Gäverängeskolan i Ockelbo, och efter den incidenten var det en elev som inte vågade gå till skolan på egen hand.

Nu har har eleven en vuxen med sig som skydd, en så kallad resursperson. Och idag hölls alltså ett krismöte för att få bukt med den bråkiga klassen.

Det är lärare, socialtjänst, och skolhälsovård som tillsammans ska lösa frågan och enligt Sylvia Bergroth är målet framför allt att få hjälp från många håll med att hitta en lösning på problemen.

– Egentligen tycker jag att vi är en liten och lugn skola. Sedan har de här sakerna hänt och det ser vi väldigt allvarligt på och det får inte upprepas helt enkelt, säger Sylvia Bergroth.

Hon vill inte berätta hur det gick till när initiativet till att ta in skyddspersonen för eleven togs.

Klart är att det är skolan som måste ansöka till kommunen om att ha en sådan person, och Sylvia Bergroth säger att hon ville ansöka om de pengarna långt innan bråket inträffade.

– Det har jag nog velat göra ända från det jag upptäckte hur det så ut i klassen, men man söker det terminsvis och det ska väldigt akut om man ska kunna få hjälp mitt under en termin.

Filip Stiller
filip.stiller@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista