Bandy

Världscupen till Sandviken

Uppdaterad 14.30
Världscupen i bandy flyttar från Ljusdal till Sandviken och den nya Göransson Arena i höst. Men det är bara en tillfällig lösning och Ljusdal får nu två år på sig bygga en egen bandyhall.

Med bara ett par veckor kvar till invigningen av Göransson Arena så kom alltså beskedet i veckan att Sandviken och SAIK får arrangera World Cup i bandy i år och nästa år. Cupen lånas ut av Ljusdal som nu får två år på sig att bygga en inomhushall.

Men det blir bråda dagar för Sandviken för det är mindre än ett halvår kvar till Cupen och kort om tid att hinna med alla föreberedelser säger Maya Olsson.

– Det blir en stor utmaning för SAIk som arrangör och för oss också, men vi hoppas kunna ta så mycket hjälp som möjligt av Ljusdal och titta hur de har gjort för det är kort tid kvar och man ska ha respekt för att det är ett stort arrangemang, säger hon.

Det var efter förra årets turnering när isen smälte i Ljusdal och semifinalerna och finalen fick flyttas till bandyhallen i Edsbyn som Internationella Bandyförbundet beslutade att Cupen hädanefter ska spelas inomhus.

Arne Anderstedt är förste vice president i Internationella bandyförbundet men sitter också i SAIK:s styrelse. Han tror att World Cup är bra för Sandviken, men påpekar att det bara är en tillfällig lösning och att Cupen ska komma tillbaka till Ljusdal.

– Det är Ljusdals turnering och det är Ljusdal som har gjort den under 35 år och jag tror att den tillhör den bygden, säger han.

Staffan Mälstam
staffan.mälstam@sr.se