Torsåker

Ökat intresse för att odla själv

Intresset för att odla sina egna växter ökar kraftigt, liksom försäljning av trädgårdsväxter och blommor via internet. En som har märkt av det är Pia Walldau i Torsåker som säljer pelargoner via postorder och internet.

– Man är intresserade av att försöka bevara våra gamla kulturarv, och pelargonerna är ett gammalt kulturarv, säger Pia Walldau.

Hon håller på att packa sticklingar - just nu en vit pelargon vid namn Tornedalen. Dessa ska skickas iväg till kunder som har beställt dem via tidningen Allers. Och mycket av verksamheten består just av att man beställer via tidningar eller postorder eller internet.

–Marknaden har blivit större och större för varje år och efterfrågan är hela tiden väldigt stor och ökar.

Pia Walldau började sälja pelargoner på postorder för ungefär 15 år sedan. Sedan dess har verksamheten ökat enormt, och från att ha det som en hobby så har det de senaste fem åren varit en heltidssysselsättning. Nu har Pia Walldau ungefär 500 olika sorters pelargoner.

Jenny Sanner Roosqvist
jenny.roossqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista