Fotboll

Anstormning av AIK-supportrar väntas

Gävle kan räkna med en rekordanstormning av AIK-supportrar när Gefle IF möter AIK hemma på Strömvallen i kväll. Orsaken är att Gefle IF har ingått ett avtal med motståndarnas supporterförening som tillåter långt fler besökare än vanligt.

–De kommer med både ordningsvakter, publikvärdar och säkerhetsansvariga. Så vi har gjort en uppgörelse med AIK och det har vi gjort med andra klubbar också säger Anders Berg, evenemangsansvarig på Gefle IF.

Gävlepolisen måste själv betala de extra resurser som trots allt måste sätta in till kvällens match. Hur stor notan blir och hur stor styrka som inkallas vill inte polisen uppge, men klart är att publiktillströmningen förväntas bli större än normalt och att polisen förbereder sig för det.

Hesam Akbari, pressansvarig vid Gävlepolisen, tror ändå på en lugn tillställning i kväll.

–Tittar vi i backspegeln för hur det har sett ut tidigare matcher under de senaste åren så har vi varit väldigt förskonade från både skadegörelse och ordningsstörningar, säger Hesam Akbari.

Johannes Kvist
johannes.kvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista