Undervattensfarkost insatt i sökandet

I dag fortsatte polisen de intensiva spaningarna efter den försvunne Sandvikenbon Kjell-Ove Andersson - eller Kjelle Blues som han kallades. Sven-Olof Sandqvist på polisens tekniska rotel ledde sökandet i västra Storsjön, utanför bruksbyn Gavelhyttan, där polisen fick teknisk assistans av Kustbevakningen.

Det var på för snart ett år sen som Sandvikenprofilen Kjell-Ove Andersson, mer känd som Kjelle Blues, försvann spårlöst efter en midsommarfest.

För en vecka sen skedde ett genombrott i utredningen när två spårhundar oberoende av varandra markerade i västra delen av Storsjön vid Gavelhyttan. Sen dess har polisen, med uppehåll över helgen, sökt efter kroppen i den svårbemästrade och dyiga viken.

–Det är det svåraste som finns att söka i vatten, säger Sven-Olof Sandqvist.

Polisens spaningsledare Torbjörn Säfström vill inte spekulera i om Kjelle Blues bragts om livet eller om han drunknat av egen kraft. Hittills har en 46-åring varit huvudmisstänkt och polisen hoppas att ett upphittande av kroppen ska lösa gåtan.

Att Kjelle Blues försvinnande engagerar märks tydligt då flera bilar stannar till och frågar om polisen gör några fynd. Lars Kjeller bor precis intill och har fått sin gård avspärrad av polisen.

–Ja, man vill ju att de ska hitta kroppen, men samtidigt är det är lite otäckt om de hittar vid våran gård så jag hoppas att polisen hittar den långt härifrån, säger Lars Kjeller.

Christian Höijer
christian.hoijer@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista