Sandviken

Sandvikenbor riskerar sex års fängelse

I dag fortsatte rättegången i den rekordstora amfetaminhärvan där närmare 22 kilo amfetamin tagits i beslag av polisen. Två av de åtalade männen, en 35-åring och en 40-åring, kommer från Sandviken och en av dem har erkänt att han gjort sig skyldig till grovt narkotikabrott. Enligt åklagaren kan de dömas till mellan tre sex års fängelse.

Kammaråklagare Peter Olofsson tycker att bevisläget är bra.

– Det är väldigt gott, men det varierar beroende på vilken befattning jag har påstått, säger Peter Olofsson.

Största narkotikahärvan
Långa fängelsestraff är att vänta i den största narkotikahärva som nystats upp genom Gävlepolisen.

Huvudaktörerna är alla män. Två är holländare som också var de som förde knarket till Sverige där två polacker mötte upp och i sin tur kontaktade åtminstone en av de två misstänkta Sandvikenborna.

Sammanlagt rör det sig om nästan 22 kilo amfetamin varav den 35-årige Sandvikenbon erkänt att han tagit emot 2,8 kilo. Den andre Sandvikenbon nekar till inblandning men har erkänt andra narkotikabrott. Polisen har också hittat både kokain och amfetamin i hans lägenhet.

Stränga straff väntar
– Jag påstår att de har begått brottet tillsammans och i samförstånd. Han som har erkänt är väl han som har varit aktiv, säger Peter Olofsson.

Han tror att de båda Sandvikenborna kan vänta sig fängelse i tre till sex år medan flera av de andra kan vänta sig ännu strängare straff.

Christian Höijer
christian.hoijer@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista