Äldre glöms bort i EMU-valet

EMU-informationen till äldre glömts bort i valkampanjen i Gävle. Inget av de 14 äldreboenden som Valnämnden idag arrangerar val i, har haft EMU-information tillgänglig.
I dag får pensionärererna i Gävles äldreboenden rösta om EMU. Valnämnden åker runt och upprättar vallokaler som gör att pensionärerna kan rösta på hemmaplan. Men trots att många äldre inte kan delta i samhällsdebatten på samma villkor som andra, inte kan ta sig ut till gator och torg och förse sig med information, har ingen EMU-information gått ut till Gävle kommuns äldreboenden. På exempelvis Vallongården i Gävle kommer bara ett tiotal av totalt 97 boende att rösta. Enligt verksamhetschefen Lena Yngvesson kan den dåliga uppslutningen till viss del förklaras av bristen på informationsmaterial. Vallongården är på intet sätt unikt i det här avseendet. Inget av dom 14 äldreboenden som Valnämden besöker i dag har haft EMU-information tillgänglig.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".