Festligt när arenan invigdes

I går kväll var det stor fest i Sandviken när Göransson Arena invigdes. Drygt 5000 personer fanns på plats när landshövdingen Barbro Holmberg förklarade arenan invigd.

2007 togs det första spadtaget till Göransson Arena i Sandviken. Nu två år och en kvarts miljard kronor senare står den klar. Arenan som vid bandymatcher kan ta emot knappt 4 000 åskådare - och 10 000 personer vid konserter.

– Den har ju givits av stiftelserna av hjärtat med tanke på Sandviken och jag tror att det är ett lyft för Sandviken och det är en möjlighet för Sandviken i framtiden, säger Henning Eneström som är Göransonska stiftelsernas ordförande.

Hur känns det att få en sådan här gåva?

– Jag vet inte! Det jag kan säga är att det känns upprymt! säger kommunalrådet Peter Kärnström.

Bandyprofil är lyrisk
En av de omkring 3 000 matgästerna som var på plats i Arenan i går var SAIK:s bandystjärna Magnus Muhrén.

– För mig som har harvat runt i nästan 30 år höll jag på att säga i regn och snö och på rassliga isar och så tittar man omkring och ser det här bygget och ser de möjligheter som vi får framöver genom att vi får vara hyregäster det är...ja, man får nypa sig i armen, det är grymt! säger han.

Magnus Hansson
magnus.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista