Gävleborg

Stökig natt i länet

Det har varit en mycket stökig natt runt om i länet. Polisen i Gävleborg räknar med 17 omhändertaganden för fylla varav åtta personer fortfarande under lördagsmorgonen sov ruset av sig vid olika fylleceller. Här följer ett axplock av det som hänt under natten.

En man beväpnad med kniv greps vid halv sjutiden i går på Brynäs i Gävle. Mannen vägrad att släppa sitt tillhygge och vakter i området fick kalla på polis som övermannade honom med pepparspray.

I Hofors togs en för polisen känd 44-åring för drograttfylla vid midnatt. Och i Ljusdal inträffade en smitning på Smedgatan där vittnen såg en röd Audi köra rätt in i en järnvägsbom för att sen försvinna från platsen.

Mopedist rattfull
På Södra Kungsvägen i Gävle togs en 16-årig mopedist för rattfylla, personen körde omkull men klarade sig utan större skador. Mopeden var trimmad och har beslagtagits.

I Bollnäs rapporteras ett fall av misshandel mellan ett par där den 18-årige mannen hotat och slagit sin 16-åriga partner med öppen hand. Händelsen inträffade vid halv fyra i natt och 18-åringen är anhållen.

Trafikolycka efter E4
Det inträffade också en singelolycka vid halv ett-tiden i natt på E4 ett par mil söder om Gävle i norrgående körfält. Polisen i Gävleborg saknar ytterligare uppgifter om olyckan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".