Gävle

Ishockeyspelare åtalas efter bråk

Ishockeyspelaren Andreas Jämtin i Linköping åtalas nu för misshandel av Brynäs sportchef Mikael Sundlöv efter en match i februari i år. Enligt Svenska Ishockeyförbundet är det mycket ovanligt att en civil domstol avgör ett bråk i samband med en ishockeymatch.

Åklagare Mikael Hammarstrand i Gävle väljer nu att åtala Andreas Jämtin för misshandel. Det var den 12 februari i år som Linköpingsspelaren och Brynäs sportchef Mikael Sundlöv hamnade i bråk i spelargången.

Jämtin, som hade fått matchstraff, var på väg till omklädningsrummet då han hör någon svära åt honom. Sedan ska bråk med knuffar och dragningar i varandras kläder ha uppkommit. I samband med bråket misstänks Jämtin ha slagit Sundlöv i huvudet så att han ramlat.

Fotografier tagna av polisen på sportchefen Mikael Sundlöv visar på blåmärken kring ena ögat. Jämtin säger att Sundlöv måste ha fått blåtiran i samband med att han ramlade i golvet. Efter vittnesmål från en av ishockeydomarna, som stöttade Jämtins version, dömde svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd Andreas Jämtin till en matchs avstängning och Mikael Sundlöv till böter.

Men åklagaren ifrågasätter nu domarens vittnesmål och gör bedömningen att Jämtin verkligen slog Sundlöv och därför är skyldig till misshandel.

Mikael Sundlöv säger till Radio Gävleborg att inte har någon kommentar till att Jämtin nu åtalas, utan att han själv har tagit sitt straff i och med att han har betalat sina böter.

Till rättegången har nio vittnen kallats, däribland några journalister som ska vittna om vilka möjligheter domaren verkligen hade att se händelsen.

Johannes Kvist
johannes.kvsit@sr.se