Gävleborg

Relativt lugnt midommardygn

Midsommardygnet i länet har varit förhållandevis lugnt. 13 personer har omhändertagits för fylleri och två personer greps misstänkta för misshandel och stöld. Dessutom har det inträffat ett par bränder.

Brand i Sandviken
I centrala Sandviken fick flera familjer evakueras efter att det börjat brinna i källaren i ett tvåvåningshus med kraftigt rök som följd. Enligt Räddningstjänsten ska branden ha startat i ett par klädesplagg. Branden släcktes snabbt och en kvinna skadades lindrigt men behövde inte uppsöka vård. Polisen misstänker att branden är anlagd.

Gatukök totalförstört i Bollnäs
I Bollnäs så totalförstördes Jontas gatukök igårkväll efter en brand. När Räddningstjänsten kom till platsen var det kraftig rökutveckling inifrån kiosken som ligger vid utfarten mot Edsbyn på riksväg 50. Branden kunde snabbt släckas och ingen person kom till skada. Enligt räddningstjänsten startade branden i ett litet personalutrymme och brandorsaken är ännu okänd.

Rattfylla i Lingbo
En 62-årig man som körde i berusad i Lingbo skapade stor uppståndelse och invånarna fick rycka ut för att stoppa mannen. 62-åringen körde in i ett träd, en garageport samt in i en radhuslänga. Det blev slutligen två tonårspojkar som fick stopp på mannen.

MC-olycka i Stråtjära
Vid halv tiotiden igårkväll inträffade en trafikolycka med en crossmotorcykel på länsväg 589 vid Stråtjära. Den 15 årige föraren skadades allvarligt och fick skallskador och fördes till Gävle sjukhus. Orsak till olyckan är okänd.

Staffan Mälstam
staffan.malstam@sr.se