Svårt enas kring mellanvård

Gamla och sjuka skickas ofta fram och tillbaks mellan eget boende och sjukhus. Det menar oppositionen i Hudiksvalls kommun, som i en gemensam motion till kommun och landsting föreslagit en gemensam avdelning för mellanvård för utredning, rehabilitering och hospicevård. Men det hela riskerar att falla eftersom Hudiksvalls äldreomsorgschef föreslår att motionen ska avslås.
Oppositonen i Hudiksvall föreslår att kommunen och landstinget gemensamt inrättar så kallad mellanvård i kommunen för svårt sjuka och döende patienter. Partierna föreslår att det inrättas 10-15 vårdplatser på tidigare hus 11 vid Hudiksvalls sjukhus. Men det verkar vara svårt för två huvudmän att kunna enas om hur mycket var och en ska betala och vem som har ansvaret. Än så länge finns det bara ett tjänstemannayttrande över motionen. Det innebär att det är lång väg kvar innan kommunfullmäktige slutligen tar upp frågan och bestämmmer om det blir en mellanvårdsavdelning i Hudiksvall eller inte. Margareta Kjellin, moderaternas oppositionsråd i Hudiksvall, säger att hon är besviken men hon har ännu inte gett upp.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".