1 av 3
"Bollnäs - Sveriges närmaste öken" så står det på skylten i protest mot att Brotorget i centrala Bollnäs ser ut som det gör. Foto: Magnus Hansson SR Gävleborg
2 av 3
Kamel och tillhörande pyramid på Brotorget i centrala Bollnäs. Foto: Magnus Hansson SR Gävleborg
3 av 3
Kommunalråd Olle Nilsson Sträng blickar ut över Brotorget i Bollnäs. Foto: Magnus Hansson SR Gävleborg
Bollnäs

"Bollnäs - Sveriges närmaste öken"

I morse när bollnäsborna tog sin morgonpromenad möttes de av en överraskande syn i centrum. På Brotorget där Pub Bells tidigare låg stod en kamel och en pyramid. Och på en skylt stod det: "Bollnäs - Sveriges närmaste öken".

En klar passning till kommunledningen i Bollnäs som har sålt torget till ett bolag som tänker bygga en galleria där. Men planerna har flyttats framåt och just nu är torget en stor grusplan.

– Jag kan förstå att många bollnäsbor är besvikna över att torget ser ut så här nu, säger kommunalrådet Olle Nilsson Sträng.

Kamelen som är ungefär 1,60 meter hög och en halv meter lång är förmodligen en slags protest mot bygget av gallerian eller mot förseningen av byggandet. Tanken från början var att gallerian redan skulle ha börjat byggas. Men det har dragit ut på tiden och torget ser just nu ut som en stor grusplan.

Magnus Hansson
magnus.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".