Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling från förlovningen i februari. Foto: Hovet
Ockelbo

Ockelbo smider bröllopsplaner

Med drygt elva månader kvar till det kungliga bröllopet, har det börjat smidas stora planer i Ockelbo kommun.

I samband med bröllopet nästa år kommer Ockelbo att förvandlas till en turistmagnet och flera festligheter kommer att hållas.

Monica Åkesson, som är turist- och informationsansvarig i Ockelbo, är hemlighetsfull. Hon säger att hon inte vill berätta vad som är på gång.

– Vi har ju många idéer men jag tänker inte säga några än.

Men att det pågår en febril aktivitet med att göra Ockelbo och länets övriga kommuner till attraktiva turistmål i samband med bröllopet, råder det inget tvivel om.

Monica Åkesson berättar att en projektansökan har skickats in för att få medel till att tillsammans med regionen få till något festligt och roligt.

Wij trädgårdar rustar till fest
Tove Elvelid, som är marknadschef och vd för Wij trädgårdar, berättar att de kommer att ha ett bröllopstema.

– Vi liger ju mitt i Ockelbo så det är jätteviktigt för oss att vi är integrerade i satsnignen som O kommun gör. Vi kommer ju självklart att stötta upp det här genom att ha ett bröllopstema och det kommer ju innebära många olika delarbåde när det gäller utställningar oh aktiviteter, säger hon.

Ska odla buketter
Lars Krantz, vice vd och trädgårdsmästare på Wij trädgårdar berättar mer.

– Det vore ju nästintill brottsligt att inte ta upp buketten som ett stort och viktigt tema under nästa år. Vi spånar i den riktningen att det kommer att växa buketter på Wij trädgårdar, i större format än den som Kronprinsessan håller i sin hand vid altaret, säger han.

Johannes Kvist
johannes.kvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".