Sandviken

31-åriga kvinnans pojkvän hörd om mordförsöket i Sandviken

Utredningen om det misstänkta mordförsöket i Sandviken, efter att en 31-årig kvinna kört på sin ex-sambo går vidare. Kvinnans pojkvän, som tidigare sökts, är nu hörd av polisen.

Polisen har nu fått tag på den häktade kvinnans pojkvän som anmäldes av ex-sambon strax innan händelsen, för att också ha försökt köra på honom med sin motorcykel. 

I förhören har mannen med motorcykeln dock nekat till det här och det har inte funnits skäl att frihetsberöva honom.

Polisen är nu väldigt angelägna om att komma i kontakt med fler vittnen. Det finns uppgifter om att bil ska ha kört förbi platsen och tutat i samband med händelsen och personerna i den bilen vill polisen nu gärna komma i kontakt med.

– Vi är mycket intresserade av att komma i kontakt med de här personerna. Alla uppgifter är väsentliga, säger åklagare Birgitta Fernlund.

Tillståndet för den påkörda mannen, som vårdas på akademiska sjukhuset i Uppsala är oförändrat. Han är nedsövd med svåra skallskador och har inte kunnat höras i utredningen.

Therese Jacobson
therese.jacobson@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".