Gävle

Brynässpelare på is i sommarvärmen

I dag var sommarlovet slut för Brynäs IF:s A-lag. Efter en period med träning utan is var det ett laddat lag som i förmiddags satte på sig skridskorna igen.

Det var ett gäng träningssugna hockeyspelare som idag alltså fick beträda isen för första gången den här säsongen. Och Brynäs IF´s sportchef Mikael Sundlöv sa så här om hur han ser på den kommande säsongen.

– Vi kan se fram emot det med tillförsikt och vi har fått behålla stora delar av laget sen förra säsongen, vilket var en av målsättningarna sen har vi kryddat laget med några riktigt intressanta nyförvärv, säger Mikael Sundlöv, sportchef i Brynäs IF.

Höga förväntningar på nyförvärv.
Med nyförvärven Eddie Läck, Eero Somervuori och Magnus Kahnberg är förväntningarna höga på den kommande säsongen. Och en av de spelare som njöt av att kliva ut på isen tillsammans med lagets nya spelare i förmiddags var Jonathan Granström:

– Det känns otroligt kul, jag tycker vi har gjort spännande nyförvärv och det ska bli helt fantastiskt roligt att komma igång, säger Jonathan Granström.

Många nyfikna besökare
Det var inte bara i laget förväntningarna var höga inför ispremiären. Det var också många som tagit sig till arenan i Gävle för att titta på träningen:

– Jag är här för att se dom nya spelarna och jag tycker att det verkar se bra ut, säger en yngre besökare som heter Linus.

Therese Jacobsson
therese.jacobsson@sr.se

Johannes Kvist
johannes.kvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista